MILIJARDA USTAJE! ili ŽENE JAČE OD POTRESA

Ovogodišnja manifestacija Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama/One Billion Rising Solidarity organizira se u Hrvatskoj po deveti put i posvećena ženama koje su podnijele najveći teret borbe s korona virusom, radnicama u zdravstvu, onima koje su preživjele ekonomsko nasilje, trpe nasilje u na radnom mjestu ili u obitelji, ali i ženama koje svakodnevno brinu o svojoj zajednici –  pripremaju i dijele hranu, obilaze starije članove i beskućnike, pomažu izbjeglicama, podržavaju žene koje su preživjele nasilje.


Ove godine Milijarda ustaje! je posvećena i ženama s Banije koje su preživjele razoran potres čije posljedice su ostavile trag na njihovim životima – izgubile su domove, poslove, domaće životinje, vrtove…


U Glini, 14. veljače, na Valentinovo, u 12.00 sati u Gradskom parku održat će se program u kojem će sudjelovati književnice Adrijana Kos Lajtman, Evelina Rudan,  Lana Derkač, Mihaela Gašpar, Romana Brolih, Vanda Mikšić i Zrinka Posavec, glumci Dado Ćosić, Adrian Pezdirc, Sven Jakir; Redatelj Miran Kurspahić, te  književnici Damir Karakaš i Bruno Šimleša.  S nama će biti i KUD Glinska tamburica i KUD Moslavec.
Ženama iz Gline su žene iz Zagreba, članice sindikata, ženskih udruga i pojedinci i drugih dijelova Hrvatske, podijelit će poklon-paketiće kao znak podrške.

I ja sam složila jedan paketić po popisu koji sam vidjela na fotografiji,

no odlučila sam ga “personalizirati” i dodati sitnice koje sam izradila; neseser, masku i gumicu za kosu.

Ukoliko ste u mogućnosti, složite paketić za žene u Glini pogođene potresom i donesite ga u subotu, 13.02. kod paviljona na Zrinjevcu, od 11.00-13.00 sati.

Milijarda ustaje! <3


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *