PROBNA SUKNJA NA KVADRAT ILI O CJELOŽIVOTNOM UČENJU

Iako sam planirala sasvim drugačije, od zadnjeg posta na blogu prošli su mjeseci. Točnije, tri mjeseca! Nije da nisam ama baš ništa šivala, no, ništa što bi zaslužilo post na blogu. Kroj za suknju broj 106 iz Burde 10/2018

mjerkam već godinama-čini se kao model kojeg bih u budućnosti mogla napraviti u “n” verzija. Naravno, ako se pokaže da mi pristaje onako kako bih željela.

Zašto probna na kvadrat?

Volim učiti i vjerujem u cjeloživotno učenje. Osobni rast i razvoj je jedino tako moguć. Već dugo razmišljam kako bih si trebala “zadati” neke nove šivačke izazove, pa će prvi od njih biti: šivanje cargo džepova. Ne znam koji bi ispravan naziv bio na hrvatskom(shame on me! :-D), ali moram priznati da mi se uvijek činilo da je jako komplicirano. Dakle, prvi put šijem suknju po ovome kroju i prvi put šijem cargo džepove!

No krenimo od suknje; odlučila sam je sašiti od debljeg pamuka, kupljenog na kilogram, i obojenog anilinskom bojom shibori tehnikom.

Kroj je doista jednostavan; sastoji se od 5 dijelova- ako ne računamo pasicu.Doista nije kompliciran model, rekla bih da bi ga i početnici bez problema mogli svladati.

Džepovi. Često mlađima od sebe kažem da ne mogu ni zamisliti u kako fantastično doba žive- doba u kojem su ti informacije na dohvat ruke. Ili klik mišem. Obično kažem i da bih da sam kao oni, od početka života imala mogućnost gledanja videa na youtubeu, bila najpametnija osoba na svijetu. To je, dakako, puka tlapnja, no, činjenica jest da ono za što su mi na mojim šivačkim počecima trebali ponekad dani kontemplacije(ah, blažene vožnje tramvajem), često i brojni i ne uvijek uspješni pokušaji, sad mogu naučiti u jednom gledanju tutoriala na Yt. Pa sam se za izradu cargo džepova odlučila konzultirati sa sveznajućim Yt i uz ovaj doista jednostavan tutorial, sašila svoj prvi cargo džep. A onda i drugi

Koliko vidite odlučila sam stranice džepova iskrojiti od tirkizne tkanine. Zašto? Nema razumnog objašnjenja. Muza mi je šapnula, a ja poslušala. 😀

I, evo je!

A, evo i mene u njoj!

Sve u svemu, nije loša! Iskreno, najviše me oduševljavaju džepovi. Sad kad sam sašila ova prva dva, i kad sam shvatila koliko ih je jednostavno sašiti, najradije bih prišila cargo džepove na sve ostale suknje i hlače! 😀 Ne brinite, neću! No, iako nisam raspamećena kako mi stoji ovaj model suknje, razmišljam da mu ipak dam drugu šansu i sašijem ga od još neke druge tkanine. A do tada, nadajmo se da neće proći iduća tri mjeseca! 😀2 thoughts on “PROBNA SUKNJA NA KVADRAT ILI O CJELOŽIVOTNOM UČENJU”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *