SASVIM OBIČNA, SAVRŠENA CRNA HALJINA ILITI TAMNA STRANA ORMARA

Svaki put kad se odijevate, imajte na umu da ako taj dan umrete, ono u što ste bili odjeveni, vaš duh će nositi zauvijek! 😀

Ako je doista tako, ja želim biti odjevena u crnu midi ili maxi haljinu!

No, sudeći po mom ig feedu, barem u ovo ljetno doba, bila bih odjevena u neku od svojih živopisnih shibori kreacija. A činjenica je da je moj ig feed šaren jer su moj mozak i moje ruke “šarene”. Valjda dvije trećine onoga što stvorim je plod potrebe za stvaranjem, a ne zato jer mi treba. Najviše volim nositi crnu, jednostavnu odjeću, no kad šijem, rijetko mi pođe za rukom sašiti nešto takvo!

Trenutno nosim tri kupljene crne haljine i sve ih dosta često nosim, ali niti jedna nije savršena. Dvije su taman malo prekratke za moj ukus, na jednoj me smeta guma u rukavima, treća, najbliže savršenstvu, napravljena je od viskoze “žnj” kvalitete i na njoj se redovito počnu stvarati mucice na mjestu gdje torba ili remen dotiču tkaninu. Uprkos manama, volim ih i nosim, između ostalog, jer nikako da sašijem svoju idealnu crnu haljinu.

Ali, konačno je došao taj dan!

Prije sad već dosta vremena kupila sam u dućanu Tvornice tekstila Trgovišće ostatke proizvodnje, pamučnu crnu tkaninu u trakama.

Srećom, uvijek iznova zaboravim je koliko više vremena i truda treba kad šiješ nešto od ostataka ili upcikliraš. Ne obeshrabrujem vas, štoviše! To je odličan način treniranja strpljenja!

Već znate da sam opsjednuta krojem #109burda052020.

Toliko da se bližim jubilarnoj, desetoj verziji! Nijedna od dosad sašivenih haljina nije baš onakva kao u originalnom kroju!

Neće niti ovaj put!

Kako se bliži jesen, odlučila sam napraviti haljinu koju ću moći nositi sada, ali i kad zahladi, sa najlonkama i sakoom.

Gornji dio sam odlučila pretvoriti u kimono rukave, a okrugli vratni izrez u originalu, u “V” izrez.

U originalnom kroju prednja strana donjeg dijela je kraća, stražnja je dulja. U ovoj verziji haljine suknja će biti iste duljine i sprijeda i straga,

Trake sam odlučila spajati jeans bodom.

Nisam se opterećivala rasporedom šavova.

IMG_20230919_165420

Kao što već napomenuh, ali nije naodmet ponoviti, svaki put zaboravim koliko vremena treba kad krojenje i šivanje uključuje predradnju spajanja i kombiniranja. Sreća što je tako! 😀

Ali, isplatilo se! Moja avršena obična crna haljina je tu!

Posebno me veseli da ću je moći nositi ne samo sada, za vrijeme ovog, “babljeg ljeta”, nego i kada malo zahladi, uz zatvorene cipele i sako ili neku vestu.

Do neke nove, vjerojatno, haljine…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *