ROĐENDANSKA SUKNJA ILI SUKNJA SA ZECOVIMA

Znaaaaaanam da se kaže zečevi! 😀

Već znate da su moji prijatelji raseljeni po svijetu(počinjem se pitati je li možda  fakat problem u meni, a ne u očajnoj socio-ekonomskoj situaciji u Hrvatskoj? 😀 ). E, pa prijateljici kojoj jedinoj šijem, je rođendan. Sjećate se Bubimire? E da, to je doba godine, i ja sam se bacila na posao.

Razmišljala sam o nekoj kombinaciji s točkicama, ali haračeći Humanom Novom, naišla sam na ovu dječju suknjicu.

I, prva asocijacija mi je bila moja prijateljica koja voli zečeve. I, s obzirom da je suknja za djevojčicu od 9 godina, bila su moguća 2 rješenja:

a) pokloniti joj suknju da je nosi kao raskošni ovratnik

ili

b)  pretvoriti suknju u nešto drugo

I da se radi o meni, ideja s ovratnikom bi možda još i funkcionirala, ali za frendicu je bolje rješenje u odgovoru pod b). 😀 😀 😀

Odlučila sam se za suknju koju sam dosad napravila u n varijanti. Ali doista. Ne znam im više broja. Između ostalog, i moja zvjezdana suknja je šivana po tom kroju. Kroj je iz Burde za veljaču 2005. godine. Jednostavan, bezvremen, i odlično stoji svim građama tijela.

Odlučila sam se za toplu tkaninu sastava 100 % vuna.  Sive je boje s diskretnim kariranim uzorkom.

Mekana je, baš poput krzna mačića. Ili zečića. 😀 😀 😀

Ono, divota! Iako sam, začudo, raspolagala s dovoljnom količinom tkanine, moja prijateljica voli boje, pa sam sivu tkaninu kombinirala s ostatkom ljubičaste tkanine od koje sam napravila ovu suknju.

Kako je rub sive tkanine u kontrastu s ostatkom tkanine, odlučila sam to iskoristiti kao ukrasni detalj.

Prednjicu sam krojila iz dva dijela; taj rub kontrastni tkanine je na sredini prednjice i postaje ukras.

Početna ideja je bila načiniti pasicu od ljubičaste tkanine, donji dio suknje od sive tkanine, te našiti po jedan džep sa zečevima sa svake strane suknje.

Pa sam iskrojila sam  džepa,

no, potom shvatila da s dva džepa suknja izgleda djetinjasto, a to mi nije bila namjera, pa sam se odlučila prišiti samo jedan džep, a drugi ostaviti za neki drugi projekt. Asimetrija je cool. 😉

Dodala sam podstavu i…

I prije no što vam pokažem cijelu suknju, ah, divan mi je spoj ovih triju tkanina;Eklektičan, a pasent(da, pasent, a ne passé; znam da vi znate, ovo čisto ako čita netko iz HP-a 😀 )!

Evo je, suknja sa zecovima je tu!

Zadovoljna sam kako je ispala. Već je otputovala daleko na sjever i već prije rođendana došla u ruke i na bokove moje prijateljice. Kaže da joj se sviđa.

A, mislim, što joj drugo preostaje. Reklamacije ne prihvaćam. 😀

Iako, nosimo isti broj, tako da… 😀

Sretan rođendan, Stjenice! :-*

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *