HALJINA ŽIVOTINJSKOG UZORKA ILI ZLATOPJEGA HALJINA

Već ste sigurno primjetili da kad mi se neki model svidi, napravim ga u više komada. Nek’ se nađe. S obzirom na moje oduševljenje tamnoplavom haljinom, bilo je za očekivati da ću sašiti još koju po Burdinom modelu 101 iz broja 10/2014. Bilo je za očekivati, ali poznajući mene, ne baš tako brzo. 😀

No, božićno je doba i evo, čuda se događaju. 😀

Iskreno, nisam puno planirala; jedan dan mi je Muza sjela na rame i počela sam šivati haljinu oko 19 h navečer. Uz gleduckanje televizije, idući put kad sam pogledala na sat bila je ponoć, i haljina je većim dijelom bila gotova. Da, vrijeme brzo prolazi kad se dobro zabavljaš. 🙂

No krenimo ispočetka. Vratila sam se staroj odluci korištenja tkanina koje već imam u zalihama. Među njima je i ova tkanina životinjskog uzorka. Kupila sam je davno u dućanu Luce u dok je još bio na drugoj adresi. Postoje te neke tkanine koje mi se jako sviđaju, i baš zato odgađam šivanje kako bih našla idealan kroj(čitaj: budem ziher da ih neću upropastiti :-D). Ova tkanina je kao neki lagani traper s dosta elastina. Naravno da je nisam imala ni približno dovoljno, pa sam morala naći neku s kojom ga mogu iskombinirati. Odluka je pala na ovu sivu tkaninu, slične debljine i kvalitete, te istim postotkom elastina. Nije idealna, ali od onoga što sam imala na dispoziciji, najbolja. Kad Muza sjedne na rame, nema puno manevarskog prostora!

Prednji dio haljine i rukave odlučila sam iskrojiti od tkanine s uzorkom, a stražnji dio od sive tkanine. Već sam prije spomenula da je ovaj kroj, zapravo, vrlo jednostavan. U kutevima sam se prilično izvještila i jedino što mi je, osim nedostatka tkanine, pričnjavalo mali problem jesu ti nesretni rukavi koje definitivno treba nadržati.

Da bih iskrojila rukave od tkanine sa životinjskim uzorkom, bilo je potrebno dosta kombinatorike. Prvo sam iskrojila gornji i srednji; što je sigurno, sigurno je, a onda sam krenula kombinirati kako iskrojiti najdonji. U deficitu s tkaninom, najdonji dio rukava sam načinila nešto kraći i sastavljen od 2  dijela.

Rukavi su ispali  7/8 dužine.

I, takva kakva jest,  haljina je izgledala lijepo. Lijepo kao haljina koju bi odjenula dobrostojeća žena koja se otkači jednom godišnje i na božićnu zabavu odjene haljinu životinjskog uzorka. I, još uvijek izgleda fino i lijepo. Nemojte me krivo shvatiti, ne želim reći da ja nisam fina i lijepa, štoviše! 😀 😀 Ali, meni je trebalo još malo začina. Pa sam uzela jednu od onog mnoštva kravata iz Humane Nove. Sjećate se? Ne? E, pa ove.

Odlučila sam da moj začin bude džep izrađen od ove kravate.

Boje tkanine na kravati i na tkanini su gotovo identične, a ja obožavam miješanje uzoraka koji se sastoje od istih boja. I tako je haljina dobila džep.

Kako je kravata načinjena od svile, podlijepila sam lagani flizelin kako se džep ne bi deformirao u pranju.

I, evo je, nova haljina je tu! Na fotografiji sam je iskombinirala u nešto finijoj varijanti, ali odlično izgleda i na tenisice. 😀

Baš sam jako zadovoljna kako je ispala i divno  je što mi pristaje uz kosu! 😀

Čini mi se da ovo neće biti zadnja haljina po ovom modelu, a razmišljam i o suknji. No, o tom, potom.

Do iduće kiklje(da, nekako mislim da mi treba bar još jedna haljina :-D), uživajteeeeeee!

3 thoughts on “HALJINA ŽIVOTINJSKOG UZORKA ILI ZLATOPJEGA HALJINA”

  1. Od naprijed izgleda sasvim obično (koliko obična može bit uz ovaj uzorak…) al kad se vide oba materijala, izgleda odlično! Baš dobro što nije bilo dosta materijala!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *