PRUGASTA HALJINA ILI HALJINA OD STOLNJAKA

Ako redovito čitate moj blog, već ste navikli da odjeću izrađujem, pa ne baš od svega što mi dođe pod ruku, ali skoro. 🙂 Nije ni prvi ni zadnji put da posežem za kućnim tekstilom. Nisam prva u tome; sjetite se samo moje imenjakinje  Marie u “Moje pjesme , moji snovi” ili Scarlett iz “Zameo ih vjetar”.

Iako izrađen od kućanskog tekstila, današnji projekt neće biti od zavjesa, već od stolnjaka. Ovaj divni Ikein stolnjak kupila sam u Humani Novoj.

Naime, u HN  često možete naići na nov, nekorišten tekstil; kako odjeću, tako i kućanski tekstil,  koji su kao tekstilni višak završili u Humani Novoj na zbrinjavanju. Na zbrinjavanju, i na moju veliku radost! 😉 E, pa tako sam naišla i na ovaj stolnjak za koji sam odmah znala da će biti krasna haljina. Mješavina lana i pamuka, kao stvoren je za ljetnu haljinu. Veličine 1.5 x 1.5 m, bit će dovoljan da nekako zguram haljinu.

Gornji dio haljine sam odlučila raditi po kroju  iz Burde 2/2017,a donji po kroju iz La mia boutiquea, onom po kojem sam šivala haljinu iz prošlog posta. Mislim da ću taj donji dio još koji put iskoristiti s obzirom da se sastoji od jednog dijela.

Haljina nema podstavu, a orukavlje i vratni izrez napravila sam tako što sam iskrojila dio prednjice i zadnjeg dijela.

Ako se pitate otkud sad ta prugasta plava tkanina, ne radi se o dizajnerskom kapricu, nego nisam imala dovoljno tkanine. 🙂

Uzduž unutarnjeg dijela sam tik do ruba prošila šav i odrezala ostatak tkanine.

Nakon toga sve je bilo manje više brzinski. Gornji dio sam spojila sa donjim, i prišila zatvarač. Haljinu sam opet porubila s trakom. Hvala, hvala, K.! <3

I, evo je, ovo je moja nova haljina!

Ako su se neki od vas pitali, slika lijevo je uvijek tu na zidu, sretna okolnost je da se boje poklapaju s bojama na tkanini. 😀

A ovo sam ja u haljini!

Ovaj put sam je iskombinirala s torbicom od drvenih letvica, sandalama na petu i jednostavnim crnim remenom, pa tako može proći i za neku finiju varijantu. S Borominama ili espadrilama, stvorena je za dnevne varijante.

I, iako bi u revijalnom tonu trebala staviti neki glazbeni broj iz “Moje pjesme, moji snovi”, ipak ću i sebi i vama, pustiti nešto sasvim drugo! Ja idem na more, a vi ako već niste, barem kroz ovaj spot odmaštajte negdje na neku plažu!

 

2 thoughts on “PRUGASTA HALJINA ILI HALJINA OD STOLNJAKA”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *