HALJINA S MORSKIM PSIMA ILI ŠTO SE BABI HTILO, TO JOJ SE I SNILO

Na ovom crtežu smo, onako kako nas vidi moja nećakinja Lina Maj, ona i ja:

Jako smo zgodne, jednako kao i u stvarnosti; imamo naušnice, visoke pete, predivne haljine i najbitnije, po dva srca! <3

Kad okrenete crtež na drugu stranu, ugledat ćete ovo:

Iako se na prvu ne čini tako, ovo smo isto nas dvije. Samo što smo ovdje kao morske psice. Da, upravo tako. 😀 Ono što možete prepoznati i na ovom crtežu, jest koliko se volimo; uprkos oštrim zubima, nježno se, eskimski, ljubimo nosevima. <3

Što reći, koju posluku porati, osim da smo neodoljive na oba crteža! <3

Sjećate se da sam ne tako davno šila ruksak s dinosaurima? Tom prilikom sam vam iz najboljih namjera savjetovala da se klonite web stranice Caspar Designa jer biste mogli ostati daleko duže no što planirate. No, oduvijek mi je bolje išlo dijeljenje nego slušanje savjeta. 😀

Tkanina s printom morskih pasa( disclaimer: na platnu su zapravo kitovi, mislim, pobogu, čak je i naziv tkanine “whales”, ali ja ću se i dalje praviti da su morski psi), podjednako kao i ona s vukovima(Divo, daj odrasti! :-D) nije mi izlazila iz glave, pa sam se odlučila prepustiti, i priznati si da je haljina s morskim psima nešto što mi je doista neophodno.

Između tri varijacije:ja sam se odlučila za tamnoplavu. Nekako sam zaključila da će biti nosivija kroz veći dio godine. Izabrala sam pamučnu tkaninu, sličnu posteljnom platnu. Kako je tkanina sama po sebi zanimljiva, odlučila sam se za jednostavni kroj haljine po kojem sam već napravila Pepeljuginu haljinu.

I dok je Pepeljugina haljina bila jednostavnija verzija ove verzije u sredini, morski psi će ploviti po ovoj verziji s tričetvrt rukavima, no bez kragnice i nastavka na rukavima.

Umjesto dva velika drukera, ja sam ponovno pribjegla traci s drukerima i ručno je prišila na rednji dio struka.

I, s obzirom na jednostavan kroj, bez posebnih detalja(ako ne računamo kitove/wannabe morske pse), odlučila sam se “raspištoljiti” s pojasom. Odlučila sam da će biti nešto širi i da ću ga moći omotati dvaput oko struka.

S obzirom da me bije glas okorjele upcyclerice, često mi ljudi nude neke stvari “koje bi možda mogla iskoristiti”. Jedna od tih stvari su i ove resice koje sam dobila od sestre; njoj su preostale od skraćivanja zavjese.

Iako u tom trenutku nisam znala što ću točno s njima, znala sam da ću im jednom naći svrhu. I, evo, jesam. 😀

Napravila sam dvije kićanke i prišila ih na krajeve pojasa.

I, evo je!

A znate da volim kad se stvari mogu nositi na više načina, pa evo kako haljina izgleda s ovim nenormalnim remenom koji sam pronašla u nekom second hand shopu. Idem iz krajnosti u krajnost; ili potpuni minimalizam ili me Elton John zove, i moli da mu vratim odjeću. 😉

Iako se vrijeme ponaša kao ćudljiva diva, nadam se da uz haljinu neću morati nositi ljubičaste uggsice i zimski kaput. 🙂 Do idućeg projekta, uživajte u


2 thoughts on “HALJINA S MORSKIM PSIMA ILI ŠTO SE BABI HTILO, TO JOJ SE I SNILO”

  1. Jao, baš je dobra! Ali baš baš 🙂 I dezen je mnogo sladak, iz daleka se ne vidi da su ajkule u pitanju, više izgleda kao neko lišće ili perje. Izbliza je mnogo dramatičnija :).

    BTW, isti kroj za haljinu sam koristila prošle godine, jedino što sam suknju šila po kroju za suknju na preklop – ne stoje mi lepo ti nabori na struku, pa sam našla model koji bolje ide uz mene.

    1. Hvala! Super je tvoja haljina, zbog tog donjeg dijela izgleda “poslovnije” od moje. No,super je što se jako lako može prilagoditi kroj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *