ZVJEZDANA SUKNJA ILI NEISPUNJENA OČEKIVANJA

Mislila sam da će prvi post ove godine biti o još jednoj haljini po modelu 101 iz Burde 10/2014 , no ove nemilosrdne temperature su me pogurnule u drugom smjeru. Odlučila sam sašiti suknju koja mi se  već dugo mota po glavi, a moglo bi se reći da je baš prava zimska suknja. Odmah na početku, reći ću vam, nakratko sam bila  razočarana rezultatom. Nakratko, ali dovoljno dugo da me potakne na razmišljanje. No, poslije ću o tome; vratimo se suknji. Sve je počelo od ove Diane von Furstenberg veste:

Da, da, slažem se, divna je! 😀 Ovaj dragulj genijalne kombinacije boja i neboja, je i fantastičnog sastava, a pronašla sam je, sad već prilično davno,  u nekom od dućana rabljenom odjećom. I, tako je udobna i topla!

Kako i dalje iskorištavam zalihe iz Divine špilje, i gotovo da sam sretna kad znam da ću za neki odjevni predmet potrošiti puuuuno tkanine, jer to znači da se zaliha smanjuje. (Ili, bolje rečeno, to bi značilo to, da i dalje ne kupujem nove tkanine.)

Već dugo imam restlove crnog i plavog štofa, a u nekom od svojih pohoda second hand shopu sam kupila i ovu bež suknju načinjenu od 100% vunene tkanine. Činilo mi se idealnim napraviti suknju koja će s vestom činiti eklektični duet. Već dugo se taj projekt kuha u mojoj glavi, ali su me tek ove nemilosrdne temperature  potakle na akciju.

Šivala sam po kroju po kojem sam već napravila n suknji, iz Burde za veljaču 2005. g..

Originalni kroj sam produžila i stavila kopčanje umjesto sa strane, iza.

Međufaze nisam fotkala jer sam naprosto bila previše okupirana time kako stisnuti kroj na količinu tkanine kojom sam raspolagala, i da to pritom lijepo izgleda. Polovicu prednje i stražnje strane odlučila sam napraviti od plave tkanine, a preostale dvije polovice kombinirati putem. I tako je i bilo. Mukotrpno, gotovo kao sa sladolednom haljinom. 🙂

Ono što bih htjela istaknuti jest da kod bilo čega, a pogotovo kod ovakvih stvari gdje spajate više komadića, RASPEGLAVAJTE šavove.

Nemojte misliti, “poslije ću!”. Poslije to više neće biti moguće tako lijepo izglačati i imat ćete “brdašca” na tkanini. A kad kažete da ste nešto sami sašili, želite doživjeti reakciju: “Stvarno? Jel’ možeš i meni sašiti?”, popopraćenu sjajem u očima, a ne “Bit će bolje drugi put…” popraćeno blagim smješkom i pogledom punim suosjećanja. 😀

Stavila sam zeleno-plavu viskoznu podstavu

i prišila zatvarač najbolje što sam mogla 😀

Uglavnom,  potrošila sam doista puno vremena, i sva sretna i vesela, obukla je s vestom i… ne, to naprosto nije izgledalo onako kako je izgledalo u mojoj glavi. Umjesto eklektičnog šika, djelovalo mi je… bezveze.

Bila sam doista razočarana. Ali, stvarno. Požalila sam se prijateljici, poslavši joj  sliku suknje i njoj nije bilo jasno zašto sam nesretna, jer, suknja je super! Ja sam okrenula očima neshvaćena u svojoj boli(da, znam da dramim) i pustila suknju.  A onda sam je drugi dan probala na sivu vestu i crnu dolčevitu i činilo mi se da u toj kombinaciji daleko bolje izgleda- i na crnu i sivu majicu. Plavu majicu nemam, ali vjerojatno ni to ne bi bilo loše. U tom cijelom isprobavanju, sjetila sam se da imam crne, šljokaste zvjezdice i odlučila sam i njih prišiti.

Fora je što su prišivene na bijeli mako koji malo proviruje, i zapravo, super se uklapa u ovaj cijeli mix and match. Prišivši i zvjezdice, zaljubljeno gledajući u svoju novu ljubimicu, u tom trenutku sam shvatila da nije bio problem u suknji; problem je bio u mojim očekivanjima. U onome što sam zamislila, i iako sam sve napravila kako je trebalo, rezultat nije bio onakav kakav sam zamislila. Nije bio loš, štoviše, ali nije bio ono što sam očekivala.

Naime, ovo je klasični primjer kad očekuješ nešto, jer u tvojoj glavi to može biti samo onako kako si zamislila. A ne može uvijek biti tako.  Jel’ još uvijek  pričam o suknji? 🙂 Da, o suknji i o tome kako je lako, zahvaljujući svojim, ponekad nerealnim očekivanjima, završiti razočaran. Ili ni kriv, ni dužan, razočarati druge- zahvaljujući njihovim nerealnim očekivanjima. Ili, biti nesretan jer nismo ispunili svoja ili tuđa očekivanja…

Iskreno, više sam go with the flow tip, i živim u trenutku… Bar sam tako mislila. 🙂 Ova suknja je potvrdila da nije uvijek tako, i ovaj banalan primjer me potakao na razmišljanje kako o sebi, tako i o ljudima koji me okružuju.

Na svu sreću, moje očajanje je trajalo kratko i moram priznati da sam se totalno zaljubila u ovu suknju. I fakat je topla. Al’ fakat! Prava zimska suknja!

I, evo me! Što više gledam kombinaciju s prugastom vestom, sve mi je draža! Iako nije ono što sam prvotno očekivala. 🙂

A evo je i s crnom dolčevitom.

I, evo, moj prvi ovogodišnji uradak, a i post su tu, a tek je prošlo dva tjedna nove godine! 😀

Uživajući u zubatom suncu, u glavi i srcu mi, još uvijek, svira:

 

 

 

 

 

6 thoughts on “ZVJEZDANA SUKNJA ILI NEISPUNJENA OČEKIVANJA”

  1. Nije loše u kombinaciji, nego je samo dobro, ali ne i super. Više mi se sviđa suknja u kombinaciji s jednobojnom vestom, a mislim da bi i vesta više došla do izražaja uz jednobojnu suknju, ovako pojedu jedna drugu. Voljela bih vidjeti vestu uz suknju te zelene ili plave boje kao na njoj. Ne kažem da bi i to bio pun pogodak, samo bi bilo zanimljivo vidjeti.

    1. Ma,suknja super izgleda sa jednobojnim majicama, ali mislim da bi puno bolje izgledala i na tu prugastu vestu da je vesta nešto uža. Ali nije. Nema veze, nosit ću ih zasebno. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *