JEDNOSTAVNE ŠOS-HLAČE ILITI KONAČNO JE MUZA SJELA NA RAME

Prije nekog vremena, odlučila sam čim više iskoristiti zalihe koje već imam i suzdržati se od kupovine novih tkanina. I, moram vam priznati, prilično mi dobro ide, bar ovaj dio o nekupovanju. 😀 Što se tiče šivanja, tu sam, sigurno ste primijetili, malo zakazala. Puno razmišljam o tome što bih sve sašila, i u mojoj glavi, baš kao u nekom pretis loncu, ključaju ideje, ali nikako da se materijaliziraju.

Od trenutka kad sam ugledala ove šos-hlače ove suknju-hlače,

planiram ih sašiti. Burda je iz siječnja, 2020. godine. Pa dobro, trebalo mi je samo godinu i nešto da krenem. 😉 Kroj mi se svidio jer je dojmom sličan mom najdražem modelu suknje 123, Burda 02/2005.

Zvijezde su se složile i konačno sam se odlučila primiti posla. Uvjerljivo najgori dio procesa mi je vađenje kroja na papir. Pogotovo kad se radi o krojevima koji se sastoje od većih komada, a budimo iskreni, takve gotovo uvijek radim. Tkaninu sam dobila od prijateljičine šogorice.

Ne znam bih li je sama kupila, ali mi nije niti odbojan i baš zato zadovoljava dva kriterija kojih se držim kad prvi put nešto šijem; ukoliko projekt ne uspije, da mi ne bude žao uništene tkanine, a opet, s druge strane, ako uspije, da mi se dovoljno sviđa da ga ipak nosim. Radi se o mješavini vune i poliestera, sitnog pepita uzorka u maslinasto sivim nijansama; sve u svemu, poprilično vrlo neutralan.

Kroj je doista jednostavan prednji, sražnji dio i dva dijela pasice.

Nevjerojatno, ali istinito, zapravo sam se gotovo u potpunosti držala originalnog kroja, jedina promjena je to što sam ciferšlus zatvarač umjesto sa strane, kako je u kroju, prišila odostraga.

Nije bilo nikakvih drama, sve je išlo “k’o po loju”! U uputama piše da se za ovaj model preporučuju lagane tkanine koje lijepo padaju, no iako je ova tkanina nešto kruća, mislim da su ispale sasvim dobro. Pogotovo ako uzmemo u obzir da su “probne”.

To što sad nisam radila nikakve posebne promjene, ne znači da na nekim idućima neću; voljela bih dodati džepove i podebljati pasicu za 1 centimetar.

Mislim da će biti nosive u doista mnogo kombinacija i prilika.

I, znate što, očekujte još barem nekoliko komada. Mislim, sad kad sam već izvadila kroj, treba ga i iskoristiti! 🙂 A do tada…

2 thoughts on “JEDNOSTAVNE ŠOS-HLAČE ILITI KONAČNO JE MUZA SJELA NA RAME”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *